[:nl]

Vacature voorzitter YMCA Jongerenreizen

Wij zijn per direct op zoek naar een nieuwe voorzitter voor de werkgroep YMCA Jongerenreizen.

Als voorzitter van YMCA Jongerenreizen ben je hét aanspreekpunt. Zo heb je contact met andere YMCA-organen, maar bewaar je ook het overzicht over alle activiteiten binnen de werkgroep. Je bereidt vergaderingen voor en zit deze voor. Daarnaast vorm je samen met de penningmeester en de secretaris het dagelijks bestuur.

Taken van de voorzitter:

  • Vergaderingen van de werkgroep en ad-hoc vergaderingen van het dagelijks bestuur voorbereiden en voorzitten
  • Contact met andere YMCA-organen
  • Aanspreekpunt voor de werkgroep maar ook voor alle overige vrijwilligers
  • Overzicht houden over alle activiteiten en zorgdragen dat deze worden uitgevoerd door actief ons grote netwerk van vrijwilligers in te zetten

Wat doet de werkgroep YMCA Jongerenreizen?

De werkgroep organiseert de internationale jongerenreizen voor YMCA Nederland. Dit omvat het bedenken en uitwerken van de reizen maar ook het werven van deelnemers en stafleden, organiseren van trainingen en bijvoorbeeld het bestellen van T-shirts. Kortom een breed takenpakket waarbij de taken zo worden verdeeld onder de werkgroepleden dat eenieder er plezier in heeft.

Hoe werkt de werkgroep YMCA Jongerenreizen?

De leden van de werkgroep vervullen een van de algemene taken en/of zijn lid van een of meerdere subcommissies. De algemene taken zijn voorzitter, penningmeester en secretaris. Daarnaast hebben wij 5 subcommissies: bestemmingensub, stafsub, trainsub, PR-sub en de materiaalsub. Als voorzitter ben je in principe geen lid van een van de subcommissie’s

Hoeveel tijd kost het om lid te zijn van de werkgroep YMCA Jongerenreizen?

Wij hebben ongeveer 8 keer per jaar een Skypevergadering. Deze vergaderingen zijn in principe ’s avonds en duren ca. 2 uur. Daarnaast komen wij 2 keer per jaar (rond eind augustus en in februari) bij elkaar voor een vergader- en werkweekend, waarbij we gezelligheid combineren met een productieve werkdag. Ook zijn we aanwezig op (en verantwoordelijk voor) de twee trainingsweekenden voor de nieuwe stafleden (meestal in maart en begin juni).

Naast de vergaderingen werkt iedereen aan zijn eigen taken. Voor de voorzitter betekent dit ongeveer 1 tot 2 uur per week, het meeste werk is goed te voorspellen en in te plannen.

Waarom bij de werkgroep Jongerenreizen komen?

Wij zijn een leuke gezellige werkgroep, die goed draait en veel (gedocumenteerde) ervaring heeft. Hierdoor kunnen we ons vooral richten op de reizen zelf!

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om ons als voorzitter ons te komen versterken of heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact met ons op via info@ymcajongerenreizen.nl.

 

[:]