[:nl]

Vacature secretaris YMCA Jongerenreizen

Wij zijn per direct op zoek naar een nieuwe secretaris voor de werkgroep YMCA Jongerenreizen.

Als secretaris van YMCA Jongerenreizen beheert de mailbox van YMCA Jongerenreizen en bent daardoor de contactpersoon voor iedereen. Wanneer er aanmeldingen zijn voor een reis controleer je de gegevens en zet je de boeking door naar het hoofdkantoor. Ook sla je de gegevens op van de boeker voor onze eigen administratie. Verder notuleer je tijdens vergaderingen en houd je de takenlijst bij. Daarnaast vorm je samen met de voorzitter en de penningmeester het dagelijks bestuur.

Taken van de secretaris:

  • Beheer van de mailbox en daardoor contactpersoon naar buiten.
  • Verwerken van aanmeldingen voor een reis.
  • Notuleren tijdens vergadering en bijhouden takenlijst

Wat doet de werkgroep YMCA Jongerenreizen?

De werkgroep organiseert de internationale jongerenreizen voor YMCA Nederland. Dit omvat het bedenken en uitwerken van de reizen maar ook het werven van deelnemers en stafleden, organiseren van trainingen en bijvoorbeeld het bestellen van T-shirts. Kortom een breed takenpakket waarbij de taken zo worden verdeeld onder de werkgroepleden dat eenieder er plezier in heeft.

Hoe werkt de werkgroep YMCA Jongerenreizen?

De leden van de werkgroep vervullen een van de algemene taken en/of zijn lid van een of meerdere subcommissies. De algemene taken zijn voorzitter, penningmeester en secretaris. Daarnaast hebben wij 5 subcommissies: bestemmingensub, stafsub, trainsub, PR-sub en de materiaalsub.

Hoeveel tijd kost het om lid te zijn van de werkgroep YMCA Jongerenreizen?

Wij hebben ongeveer 8 keer per jaar een Skypevergadering. Deze vergaderingen zijn in principe ’s avonds en duren ca. 2 uur. Daarnaast komen wij 2 keer per jaar (rond eind augustus en in februari) bij elkaar voor een vergader- en werkweekend, waarbij we gezelligheid combineren met een productieve werkdag. Ook zijn we aanwezig op (en verantwoordelijk voor) de twee trainingsweekenden voor de nieuwe stafleden (meestal in maart en begin juni).

Naast de vergaderingen werkt iedereen aan zijn eigen taken. Voor de secretaris betekent dit ongeveer 0,5 tot 1 uur per week. Dagelijks kijk je of er nieuwe mail is binnengekomen en verwerk je dit. Dit geldt ook voor de reisaanmeldingen, die in de mailbox terecht komen.

Waarom bij de werkgroep Jongerenreizen komen?

Wij zijn een leuke gezellige werkgroep, die goed draait en veel (gedocumenteerde) ervaring heeft. Hierdoor kunnen we ons vooral richten op de reizen zelf!

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om ons als voorzitter ons te komen versterken of heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact met ons op via info@ymcajongerenreizen.nl.

[:]