Y-Abroad?

YMCA is een wereldwijde organisatie in meer dan 120 landen op alle continenten. Y-Abroad? bestaat uit een commissie met een aantal werkgroepen die diverse activiteiten organiseren voor jongeren in deze uitdagende internationale setting. Dus wil je mee op reis of een uitdagende uitwisseling? Ontdek dan wat wij allemaal doen!

YMCA Uitwisselingen

Binnen YMCA Uitwisselingen is er een intensief contact tussen lokale YMCA-afdelingen in twee of meer landen. Deze afdelingen zetten samen programma’s op om zo van elkaar te leren en samen leuke activiteiten te ondernemen. In Europese YMCA’s heeft dit een diepe traditie en is een mooie manier voor jongeren om mensen uit andere landen te ontmoeten.

 

Werken met vrijwilligers

Omdat we met alleen vrijwilligers werken, is iedereen zeer gemotiveerd om de reizen tot een succes te maken! We kunnen ook altijd helpende handen gebruiken, al is het maar met de verspreiding van posters en/of flyers. Lijkt het je leuk om bij te springen in de organisatie van onze reizen? Neem dan even contact met ons op.

 

YMCA Nederland

De werkgroepen Jongerenreizen en Uitwisselingen en daarbij alle activiteiten vallen direct onder de vereniging YMCA Nederland. Hierdoor kunnen we van veel kennis en expertise gebruik maken van binnen de vereniging. De vereniging staat ook financieel garant bij eventuele calamiteiten.

Via YMCA Nederland beschikken we over een groot internationaal netwerk, de YMCA zit namelijk over de hele wereld en organiseert overal activiteiten voor en door jongeren. Door deze mensen op te vragen naar de meest interessante bezienswaardigheden en activiteiten, bezoeken wij landen op een andere manier dan wanneer je zelf op vakantie gaat, en proberen we in elke reis iets samen te doen met lokale jongeren.

YMCA Nederland daagt mensen uit om hun talenten te ontdekken en in te zetten. Ze werkt vooral met, voor en door jongeren. Zomerkampen en jeugdwerk zijn de belangrijkste activiteiten. Daarnaast deelt de YMCA haar kennis en accommodaties graag met anderen: scholen, bedrijven, instellingen, particulieren. Zij doet dit al sinds 1853! Kijk voor meer informatie over YMCA Nederland