• Wat maakt de reizen zo bijzonder? Bij de YMCA jongerenreizen reizen we met kleine groepen met het openbaar vervoer door Europa. Per reis gaan er twee of drie getrainde reisbegeleiders mee. Samen met de deelnemers maken zij er een onvergetelijke vakantie van!
 • Groepen:
  Bij de YMCA Jongerenreizen reizen we met kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. De reizen zijn echte groepsreizen: tijdens de reis doe je veel samen (af en toe komt het voor dat je opsplitst in subgroepjes). Groepsvorming bij ons erg belangrijk. Onze reisbegeleiders zijn ervoor getraind om jullie als individuele deelnemers tot een hechte groep te maken.
 • Reizen:
  We reizen met het openbaar vervoer door Europa, dit zorgt er wel voor dat je het land van binnenuit leert kennen. De reisbegeleiders zullen de af te leggen routes zo goed mogelijk plannen, maar net als in Nederland kunnen zich onverwachte situaties (zoals vertragingen) voordoen. Dit maakt het reizen extra avontuurlijk!
 • Reisbegeleiders:
  Per reis gaan er twee of drie getrainde reisbegeleiders mee. Zij zijn het aanspreekpunt voor en tijdens de reis en bepalen in overleg met de deelnemers de uiteindelijke route van de reis. Vanaf eind februari zijn meestal de reisbegeleiders per reis bekend
 • Voorbereidingsmiddag en reunie:
  Bij een leuk reis hoort een kennismakingsmiddag en een reünie. Op de kennismakingsmiddag leer je je reisgenoten en reisbegeleiders alvast kennen voor je op reis gaat. Je doet kennismakingsspellen, krijgt alvast wat inhoudelijke informatie over de reis zelf en hebt de kans om je verwachtingen te delen of vragen te stellen. Na de reis is het natuurlijk leuk om je reisgenoten en reisbegeleiders te blijven ontmoeten. Daar dragen we vanuit de organisatie graag een steentje aan bij. Daarom organiseren we een reünie, waarop je volop de kans krijgt om na te praten en foto’s te bekijken.
 • Slapen:
  We slapen tijdens onze reizen in in drie- of vierpersoonstenten, in hostels of overnachten bij een lokale YMCA.
 • Eten: 
  Koken op reis doen de deelnemers en stafleden in principe zelf, samen bepalen wij wat wij gaan eten. Op kampeerreizen nemen wij speciale benzinebranders mee, bij hostel maken wij gebruik van de aanwezige keuken.
 • Bagage: 
  Het makkelijkste is om backpack mee nemen voor het vervoeren van je bagage. Omdat het openbaar vervoer niet altijd direct naast de camping/hostel eindigt, hou er rekening mee dat je ongeveer een half uur met je bagage kunt lopen. Naast de eigen bagage, krijgt iedereen een deel van de algemene spullen in/aan zijn tas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tenten, pannen en branders.

 • Geld: 
  De prijzen van onze reizen zijn inclusief alle overnachtingen, maaltijden en vervoer – zowel binnen het land waar we heen gaan als de reis van onze verzamelplaats in Nederland naar het land van bestemming. Je hebt alleen wat zakgeld nodig voor souvenirs, een drankje op het terrasje of ter invulling van je vrije dag.

Ben je benieuwd of onze reizen iets voor jou zijn?

Of kijk op youtube voor een indruk van onze reizen:

Indruk van verschillende reizen

Indruk van de Lapland reis