Houd jij van mooie uitzichten en ruige natuur?! Dan is IJsland echt iets voor jou! Landschappen waar je U tegen zegt en volop mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen. Wij zitten dichtbij de noordpoolcirkel en hebben dus tot ’s avond laat daglicht en oneindige dagen om alle hoogtepunten te bekijken. Kortom: Houd jij van ontdekken, natuur, kamperen en een reis waar je jaren later nog van geniet? Ga dan mee naar IJsland!

null

Tenten

null

Vliegen

null

Actieve reis

Hoogtepunten

 • Bewonder het ijsschotsenmeer Jökulsárlón & de kleurige bergen bij Landmannalaugar
 • Wie spot de eerste walvis of dolfijn?
 • Lekker badderen in een natuurlijke warmwaterbron

Dagprogramma

Hier vind je een voorbeeld van het dag-tot-dag reisschema. Let op, het geeft alleen een impressie en kan dus afwijken van je uiteindelijke reis.

 • Dag 1-2:
  Wij vliegen naar Keflavik, het vliegveld in de buurt van de hoofdstad Reykjavik. Wij vertrekken daar meteen met de bus naar Skogar. Bij Skogar kamperen wij aan de voet van een enorme waterval, waar volgens de mythe een schat met goud te vinden is.
 • Dag 3-4:
  Wij reizen door naar Skaftafell, een van de weinige bosrijke gebieden in IJsland, op het randje van de gletsjer de Vatnajökull, die een groot deel van het vaste land van IJsland beslaat. Onderweg zien wij het zwarte strand bij Vik. Bij Skaftafell maken wij een mooie wandeling, bezoeken wij het indrukwekkende ijsschotsenmeer Jökulsárlón en binden wij de stijgijzers onder voor een heuse gletsjertocht!
 • Dag 5-7
  Via Kirkjubaeklaustur betreden wij het binnenland, waar wij de kleurrijke bergen van Landmannalaugur zullen zien en wij een flinke wandeling maken. ’s Avonds kunnen wij even lekker bijkomen in een natuurlijk hotpool waar het heerlijk vertoeven is in het warme water.
 • Dag 8:
  Tijdens een lange busreis rijden wij het gehele binnenland van IJsland door. Al is het een lange dag, wij zullen bijna geen andere mensen zien en ervaren zo pas echt het ruige en ongetemde karakter van IJsland.
 • Dag 9-12
  In het noorden bezoeken wij Myvátn en Akureyri. In Myvátn bekijken we de vulkanische meren en doen wij even rustig aan. Akureyri is de tweede stad van IJsland, maar heeft meer weg van een gezellig provinciestadje. Hier gaan wij op zee op zoek naar de grootste zoogdieren op aarde: de walvis!
 • Dag 13-15
  Wij reizen terug richting de hoofdstad. Onderweg zien wij, behalve enorm grote watervallen dan eindelijk een echte geiser. Reykjavik is onze laatste stop waar wij nog wat cultuur opsnuiven en souvenirs kunnen kopen.

Reisgegevens

17 – 25 jaar
19 juli t/m 2 augustus
€ 1695,-

Gegarandeerd vertrek

Nu Boeken

Wil je meer weten over het type reizen wat wij organiseren, klik dan hier

Reisbegeleiders

Jeroen

Lucie

Sfeer Impressie

Recente berichten