Wat moet ik meenemen?

Wat je mee moet nemen verschilt per bestemming. Ruim voor het vertrek van je reis krijg je een paklijst van de stafleden.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen variëren van zes tot vijftien deelnemers, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kan ik samen met een vriend/vriendin op reis?

Ja, dat kan. Jullie kunnen je gewoon, afzonderlijk van elkaar, voor dezelfde reis opgeven. Houd er wel rekening mee dat jullie met een groepsreis meegaan, uiteraard is er vrije tijd die jullie samen kunnen doorbrengen, maar de meeste activiteiten zijn gezamenlijk.

Ik ben iets jonger/ouder dan de aangegeven leeftijd voor een reis, mag ik toch mee?

Mail voor je boekt even naar info@ymcajongerenreizen.nl om te overleggen.

Kan ik al voor de reis kennismaken met mijn reisgenoten?

Ja, dat kan! In juni (de exacte datum wordt nog bekend gemaakt) organiseren we een kennismakingsdag waarop alle deelnemers bij elkaar komen. Daarnaast kun je je op onze Facebookpagina aanmelden bij de pagina van jouw reis. Dan kun je meteen zien wie je reisgenoten zijn!

Wat is er bij de reiskosten inbegrepen?

Het bedrag dat bij de reizen vermeld staat is inclusief vervoer, overnachtingen, eten & drinken, activiteiten en materiaalgebruik. Het kan voorkomen dat er tijdens de reis een optionele activiteit wordt georganiseerd. Deze is dan voor eigen rekening.

Wat voor verzekeringen moet ik zelf afsluiten?

Voor onze reizen is het verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Je kunt er zelf voor kiezen om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Ik gebruik medicijnen, moet ik dat melden?

Ja, bij aanmelding is het van belang om bijzonderheden door te geven. Hieronder valt medicijngebruik, maar ook bijvoorbeeld een dieet, gedragsproblematiek of andere medische problemen. Als er na je aanmelding veranderingen optreden, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk bij ons te melden. Onvolledige opgave vooraf van belangrijke informatie over de deelnemer kan uitsluiting van de reis tot gevolg hebben

Moet ik ook een medisch paspoort meenemen?

Ja, in de sommige gevallen wel. Soms moet je ook een aanvullende verklaring bij je hebben. Kijk hier welke regels er voor jouw medicijnen gelden.

Hoe werkt de betaling?

Als je een reis geboekt hebt, ontvang je een factuur. Binnen vier weken nadat je die factuur hebt ontvangen, dien je een aanbetaling van 50% van de totale reissom te doen. Het resterende bedrag mag je betalen tot zes weken voor aanvang van je reis.

Als ik een reis geboekt heb, kan ik deze dan nog annuleren?

Niemand wil zijn vakantie natuurlijk graag annuleren. Maar soms kan het niet anders. Je kunt een vakantie uitsluitend schriftelijk (per post of e-mail) annuleren. Het is goed om van tevoren te weten wat de gevolgen zijn van je annulering. Afhankelijk van het moment waarop je afzegt, moet je een gedeelte van de reissom betalen. Deze bedragen zijn als volgt:

  • Tot 1 mei van het jaar van de reis: 100 euro
  • Tussen 1 mei en 28 dagen tot vertrek: de aanbetaling (= 50% van de reissom)
  • Vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de dag van vertrek: de aanbetaling + 50 % van de resterende reissom (=75% van de reissom)
  • De dag van vertrek of later: de volledige reissom

De reissom is het bedrag dat betaald zou moeten worden, dus inclusief eventueel verrekende kortingen/toeslagen.

Als ik een reis geboekt heb, kan ik dan nog wisselen van bestemming?

Ja, dat kan, maar hiervoor wordt wel €25,00 administratiekosten in rekening gebracht. Afhankelijk van het prijsverschil tussen je oude en nieuwe reis krijg je geld terug of moet je wat bijbetalen.

Heb ik garantie dat mijn reis doorgaat?

Hoewel wij onze uiterste best doen om alle reizen door te laten gaan, kunnen wij dit helaas niet garanderen. Er kunnen altijd onverwachte omstandigheden voorkomen waaronder we een reis moeten annuleren, bijvoorbeeld bij te weinig deelnemers. In dat geval zullen we er alles aan doen om een passend alternatief te vinden.

Wat houdt de C in, in YMCA?

De C van de YMCA staat voor Christelijk. Binnen YMCA Nederland geven wij dit vorm door een plek te bieden aan jongeren waar zij zich thuisvoelen en zich kunnen ontwikkelen. Door de gedreven inzet van medewerkers en vrijwilligers bezorgen wij elke doelgroep een leuke tijd. Samen lachen, talenten ontdekken en leren samenwerken is de kerngedachte van onze organisatie. Op deze manier wil de YMCA een bijdrage leveren aan een samenleving waarin ruimte en aandacht is voor iedereen.

YMCA denkt vanuit de rode driehoek, die staat voor lichaam, verstand en geest. Hierbij gaan wij uit van de normen en waarden die aan het evangelie zijn ontleend. YMCA staat voor transparantie en wil met iedereen in gesprek gaan over wat hem of haar beweegt. Als je maar in beweging komt, als je maar aanpakt. Hiermee willen wij jongeren steun bieden en stimuleren tot persoonlijke ontwikkeling.

Wat houdt dit nu concreet in: voor elke maaltijd houden wij een minuutje stilte zodat iedereen kan bidden die dat wil. Tijdens de reis zijn er talloze momenten (bijvoorbeeld bij een kampvuur) om over je geloof, twijfels en andere persoonlijke zaken te praten. Wij gaan niet op zondagmorgen naar een kerk en je hoeft zeker niet christelijk te zijn om mee te gaan De afgelopen jaren was de meerderheid van de deelnemers niet christelijk, hoewel wij dit niet zeker weten omdat wij dat niet vragen en iedereen gewoon welkom is!

Vanaf welke plaats vertrekt mijn reis?

De precieze plek van vertrek verschilt per reis. Als je een reis geboekt hebt, zul je tijdig van je reisbegeleiders te horen krijgen waar jullie verzamelen, dit is altijd een plek ergens in Nederland. Let op: vervoer vanaf dit verzamelpunt is bij de prijs inbegrepen, je reis naar het verzamelpunt toe is dus voor eigen rekening.