Reisblog IJsland

Dag 1

Vandaag was het dan eindelijk zo ver: de wekker stond vroeg om op weg te gaan naar het veelbelovende IJsland. Bepakt en bezakt stond iedereen vroeg klaar bij station Venlo, om de trein te pakken naar Düsseldorf. Vanaf Düsseldorf vertrok ons vliegtuig naar Reykjavik. Voor deelneemster Amber was dit extra spannend, want het was de eerste keer dat ze in een vliegtuig zat. 


Verzamelen op station Venlo

Daar gaan ze!


Daar gaan ze!

Maar dat was niet het enige speciale. In het vliegtuig werd omgeroepen dat er medische hulp gewenst was omdat er een man niet helemaal lekker werd. Gelukkig studeert deelneemster Michelle verpleegkunde, dus zij sprong meteen op en bood attent haar hulp aan. Gelukkig is alles goed gekomen!


Gearriveerd!

Toen we in IJsland aankwamen, scheen er een heerlijk zonnetje! Wat een aangename verrassing, zeg! Een deel van de groep maakte daar mooi gebruik van door spelletjes te gaan spelen in het park, terwijl de rest boodschappen ging doen. Het park was ook de beste plek om de eerste avondmaaltijd te gaan maken, macaroni!
Koken en eten in het park

Op het moment van schrijven zitten we in de bus naar Selfoss, ongeveer een uur van Reykjavik. Het blijft nog lekker lang licht, waardoor we de tenten in het licht kunnen opzetten. Daarna gauw slapen, want na deze lange reisdag zal iedereen wel moe zijn!

Dag 2

Na een nacht lekker geslapen te hebben, werden we vroeg gewekt door een groep Aziatische medekampeerders die nogal luidruchtig was. Gelukkig stond onze wekker ook vroeg om de bus te pakken naar Skogar. De mannentent met Skip, Jeffrey en Kevin vloog als eerste uit de startblokken. Zij hadden als eerste de tenten opgeruimd en waren klaar om te gaan. Toch wel knap, aangezien ze de avond ervoor nog het langst stonden te stuntelen. 

Het is vandaag wat minder weer, het begon al vroeg op de dag te regenen en dat bleef helaas ook zo. In de comfortabele bus hadden we daar gelukkig geen last van. Vanuit de bus waren er mooie gebergtes, rookpluimen van de vulkanen en andere bijzonderheden te zien.


Prachtige uitzichten onderweg!

Aan het eind van de reis zagen we een enorme waterval... De waterval waar wij met onze tenten heel idyllisch naast slapen vanavond!

Maar voor die tijd hebben we een mooie wandeling gemaakt, die begon bij de waterval. Hier werden de eerste foto's geschoten, het liefst zo dichtbij mogelijk... met een half nat pak als gevolg. Daarna liepen we langs de waterval omhoog om nog even flink door te stappen langs de wilde rivier met tal van watervallen en adembenemende groene gebergtes. 


Tijd om zelf in actie te komen!


Regenachtige, maar prachtige wandeling

Eenmaal terug bij de camping kookte de staf een heerlijke Marokkaanse couscous met talloze groenten uit allerlei continenten. En ook de plaatselijke vleessoorten mochten niet ontbreken. Jeffrey vroeg zich dan ook oprecht af waar alle ingrediënten uit het gerecht vandaan kwamen.

De dag werd vervolgens afgesloten bij de bistro met warme chocomelk, goede gesprekken en een leuk spelletje. 

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Dag 7

Dag 8

Dag 9

Dag 10

Dag 11

Dag 12

Dag 13

Dag 14

Dag 15