Nieuwsbrief

Hieronder vind je onze artikelen die in de YMCA internationaliserings nieuwsbrief zijn verschenen.

Februari 2018

YMCA Jongerenreizen – Albanië en Macedonië (18 t/m 25 jaar)

Albanië en Macedonië zijn waarschijnlijk niet de eerste landen die bij je opkomen als zomervakantiebestemming. Maar dat is onterecht! Zo riep Lonely Planet Albanië in 2010 uit tot nummer 1 te bezoeken land. Ook Macedonië heeft op het gebied van natuur, cultuur, gastvrije inwoners, historie én natuurlijk zon ontzettend veel te bieden. Ga jij met ons de historische steden, indrukwekkende nationale parken en uitgestrekte meren van deze ongerepte landen verkennen?

Hoogtepunten:

 • Bezoek aan de hoofdsteden Skopje en Tirana
 • Chillen aan het meer van Ohrid
 • Hiken door de bergen van Pelister Nationaal Park

Tegel 

Kijk voor het volledige aanbod van YMCA Jongerenreizen (leeftijd 15-25) op de website.


YMCA Jongerenreizen – Pyreneeën en Barcelona (15 t/m 19 jaar)

Actief, cultuur, strand en jezelf wat beter leren kennen in nieuwe situaties, dat is wat deze reis typeert! We gaan op zoek naar de perfecte combinatie tussen actief zijn in de Pyreneeën, de cultuur en het strand in Barcelona en het maken van nieuwe vrienden en jezelf leren kennen gedurende de hele reis. We beginnen in de Franse Pyreneeën. Hier storten we ons een paar dagen op allerlei outdooractiviteiten, zoals raften en kanoën, mountainbiken en uiteraard bergwandelen. Moe maar voldaan vertrekken we daarna richting de wereldstad Barcelona, die hoog op het lijstje staat van velen. Deze stad heeft veel cultuur te bieden. We bezoeken de Sagrada Família, het bekende bouwwerk van Gaudi, en voor de liefhebbers kan een bezoekje aan het stadion van FC Barcelona natuurlijk niet ontbreken. Ga je liever shoppen? Ook geen probleem. Tussendoor genieten we van een dagje strand en is er volop ruimte voor een leuk spel of een goed gesprek bij het kampvuur. Kortom, dit is een heerlijk gevarieerde reis. 

Hoogtepunten:

 • Actief in de bergen van de Pyreneeën
 • Chillen op het strand
 • Cultuur snuiven in Barcelona

IMG 0888 

Kijk voor het volledige aanbod van YMCA Jongerenreizen (leeftijd 15-25) op de website.


Januari 2018

YMCA Jongerenreizen – Faeroër-eilanden (18 t/m 25 jaar)

In de Noord-Atlantische Oceaan ligt deze mysterieuze 18-delige legpuzzel van eilanden met hoge kliffen. De Faeröer-eilanden, die bij het koninkrijk Denemarken horen, zijn voor velen onbekend en daarom een bijzondere reisbestemming. Tijdens deze reis bezoeken we enkele eilanden waarbij we een meerdaagse trektocht gaan maken. Een van de hoogtepunten van deze reis is het beklimmen van de Slættaratindur berg (880 meter) vanwaar we alle eilanden goed kunnen bekijken. Een ding is zeker, deze reis zal je nooit meer vergeten!

Hoogtepunten:

 • Slættaratindur berg (880m) met uitzicht over alle eilanden
 • Papagaaiduikers spotten
 • Indrukwekkende wandeltochten

Tot en met 31 januari 2018 geldt een speciale vroegboekkorting van €50,- voor alle reizen. Voor YMCA-leden en YMCA-vrijwilligers is de vroegboekkorting €75,-. Kijk voor het volledige aanbod van YMCA Jongerenreizen (leeftijd 15-25) op de website.

Faroer 6


YMCA Jongerenreizen – Noorwegen (15 t/m 19 jaar)

Hou je van zingen en dansen, steden ontdekken, maar ook van indrukwekkende bergen en buiten zijn? Ga dan met ons mee op deze leuke en mooie reis naar Noorwegen! In Noorwegen gaan we de natuur in tijdens een aantal leuke wandeltochten en outdooractiviteiten. Wij gaan één van de mooiste treinreizen van Europa maken van Oslo naar Bergen. Tijdens deze reis hebben we, naast tijd om dit mooie land bekijken, ook veel tijd om jezelf te leren ontdekken door verschillende theatersportactiviteiten en wie weet een straatoptreden in Bergen of Oslo?! Ook gaan we naar het grote YMCA Ten Sing festival bij Oslo. Dit is een Europees YMCA festival met allerlei muziek, zang en dans optredens en workshops. Dat wordt een groot spektakel!

Hoogtepunten:

 • Unieke treinrit naar Bergen op een van de mooiste trajecten ter wereld
 • Het schitterende UNESCO-Bryggen (Bergen)
 • YMCA Ten Sing festival in Oslo

Tot en met 31 januari 2018 geldt een speciale vroegboekkorting van €50,- voor alle reizen. Voor YMCA-leden en YMCA-vrijwilligers is de vroegboekkorting €75,-. Kijk voor het volledige aanbod van YMCA Jongerenreizen (leeftijd 15-25) op de website.

Noorwegen 3

December 2017

YMCA Jongerenreizen - Bestemmingen bekend!

Het is 1 december, dus de bestemmingen van de YMCA Jongerenreizen 2018 zijn bekend! Voor komende zomer zijn er 12 reizen te boeken. Het is weer een mooie lijst met bestemmingen, waarbij noord-, oost-, zuid- en west-Europa wordt bezocht. De bestemmingen van 2018 zijn:

 • Albanië & Macedonië
 • Azoren
 • Discovery Tour
 • Faroër-eilanden
 • Griekenland eilandhoppen
 • Ierland
 • Israël & Palestina
 • IJsland
 • Servië & Bosnië (outdoor)
 • Sicilië (outdoor)

Ook dit jaar zitten er reizen bij voor de leeftijd van 15 t/m 17 jaar. De twee bestemmingen zijn:

 • Noorwegen (i.c.m. Ten Sing festival)
 • Pyreneeën & Barcelona

Kijk voor het volledige reisaanbod, meer informatie over de reizen en het boeken van een reis op onze site.

Tot en met 31 januari 2017 geldt een speciale vroegboekkorting van €50,- voor alle reizen. Voor YMCA-leden en YMCA-vrijwilligers is de vroegboekkorting €75,-. 
Kijk voor het volledige aanbod van YMCA Jongerenreizen (leeftijd 15-25) op de website.

November 2017

YMCA Jongerenreizen – 1 december nieuwe reizen online

Op 1 december komen de reizen voor komende zomer alweer online. We gaan nog niet verklappen wat de bestemmingen zijn, maar we kunnen al wel een tipje van de sluiter geven. Zo zijn er bestemmingen waar het koud kan zijn en bestemmingen waar je je lange broek thuis kunt laten. Je kunt dit jaar kiezen of je in een tentje wilt slapen, of echt een dak boven je hoofd wilt hebben. Ga je voor een bestemming waar ze prima Engels kunnen verstaan, of ga je voor het avontuur van een echte onbekende taal? Wil je in een zee kunnen zwemmen of wil je omringd zijn door andere landen? Noord, oost, zuid en west, alles zit er weer bij deze zomer!

Kijk vanaf 1 december op www.ymcajongerenreizen.nl voor het aanbod van de komende zomer.

November 1 december nieuwe reizen online


YMCA Jongerenreizen – Reünie Azoren 2

In september zijn de reünies van de reizen van afgelopen zomer geweest. Hieronder lees je hoe een deelnemer van de Azoren 2 reis het heeft beleefd.

In tegenstelling tot het weer in de Azoren, was het weer tijdens de reünie van Azoren 2 druilerig, nat (dit keer niet van het zweet) en ietwat fris. De reünie begon met een gezellig samenzijn, wat na het binnendruppelen van de laatste deelnemer overging tot een eetfestijn. Er stond een high tea op het programma. Iedereen had iets lekkers meegenomen. Dit varieerde van verschillende soorten gebak tot worstenbroodjes.

Toen iedereen vol zat, begon om drie uur precies de ‘mistery activity’. In competitief verband met de reünie groepen Slowakije en Lapland & Lofoten, moesten opdrachten op een zo snel of creatief mogelijke manier uitgevoerd worden. Zo zijn er raadsels en woordzoekers opgelost, filmposters nagedaan en is er een heuse Azoren 2 rap met een prachtige achtergrondbeat voorgedragen.

Rond een uur of vier gingen we naar Leusden om te pronken met onze bowlvaardigheden. Waar sommigen altijd pionnen omver gooiden en de anderen afwisselde met strikes en de goot (of alleen maar de goot). De dag werd afgesloten met een maaltijd in een restaurant in de buurt van het bowlingcentrum. Hier werd de prijs van de pubquiz, die gehouden werd op één van de vele boottochten die de Azoren 2 reis rijk was, uitgereikt. Kortom, het was een erg gezellige dag!

November renie

Oktober 2017

YMCA Jongerenreizen – Evaluatieweekend

Het is alweer een maand geleden dat de werkgroep en stafleden van afgelopen jaar/zomer bij elkaar kwamen. Dit gebeurde op vrijdagavond 1 september met een heerlijke barbecue. Er werden allerlei verhalen uitgewisseld en flink bijgepraat. Tot in de late uurtjes werd er gepraat en gelachen rond een vuurkorf.

Zaterdagochtend stond in het teken van afsluiting. Zo werden alle tenten opgezet en gecontroleerd, waar nodig gerepareerd, zijn alle branders schoon gemaakt en gecontroleerd en werden ook alle algemene spullen zoals pannen, uitgezocht door een deel van de groep.

Hoewel er veel werd gedaan aan de afsluiting van het seizoen, is het nieuwe seizoen ook al gestart. Het andere deel van de groep is om de tafel gaan zitten voor het bedenken van de bestemmingen voor volgend jaar. En één ding kunnen we daarover zeggen, het zijn ge-wel-di-ge bestemmingen!

Na de lunch voegde iedereen zich samen om de officiële vergadering te openen. Hierin is er veel besproken voor het nieuwe seizoen. Zo is er o.a. uitgelegd wat de werkgroep inhoud en welke functies hierbij zitten. Met het vertrek van diverse werkgroepleden, zijn er gelukkig een boel nieuwe leden die de werkgroep komen versterken. We gaan er weer een top jaar van maken!

Oktober evaluatieweekend


September 2017

YMCA Jongerenreizen – Azoren 2

Hier kunnen jullie een dag lezen van de Azoren 2 reis. Wil je alles lezen en meer foto’s zien van de reis, ga dan naar de reisblog

Dag 5

Vandaag zijn we echte daredevils en waterratten geweest. Om 8.30 uur werden we namelijk opgehaald voor canyoning! Een aantal deelnemers had dit al verwacht, want voor de reis werden schoenmaten en lengte en gewicht gevraagd. Aangekomen bij de beginplek begonnen we aan het moeilijkste onderdeel: wetsuits aantrekken. Na wat hijsen en sjorren had iedereen z'n spullen aan en konden we aan het avontuur beginnen! 

Het eerste stukje was een wandeling omhoog. Bij een mooie waterval is een groepsfoto gemaakt. Daar konden we alvast wennen aan het voor sommigen koude water. Op naar de eerste 'afdaling'! Dit was een sprong in het diepe, want de rots was vijf meter hoog. Er werd aangemoedigd, geapplaudisseerd en er was hier en daar een gilletje te horen. Maar een ding was zeker, we wilden meer!

De tweede sprong was iets lager, zo'n vier meter. Terwijl we aan het lopen waren naar de derde 'afdaling' werd er genoten van de mooie natuur. Na een kleine natuurglijbaan gingen we abseilend naar beneden! Weer een super gave ervaring. Een klein beetje eng voor sommigen, maar we waren in goede handen. Een stuk verderop was weer een hogere sprong van zo'n zes meter. Het aanmoedigen was voor een aantal geen overbodige luxe en er waren weer een aantal kreetjes bij de sprong.

De finale was een rots van acht meter! Ja, acht meter! Maar je wilt geen spijt krijgen van dingen die je niet hebt gedaan. Dus de sprong werd door bijna iedereen gemaakt. Wat een super prestatie is er neergezet! 

Terug bij het hostel was het tijd voor een andere finale. In de woonkamer van het hostel hebben we de voetbaldames Europees kampioen zien worden. Wat een wedstrijd en wat een geweldige dames! 

De rest van de middag was vrij te besteden. Na het avondeten is iedereen de stad in gegaan om weer te genieten van het festival. Onder het genot van een drankje op een terrasje hebben we een heerlijke avond gehad.

Azoren1


YMCA Jongerenreizen – Lapland & Lofoten

Hier kunnen jullie een dag lezen van de reis naar Lapland & de Lofoten. Wil je alles lezen en meer foto’s zien van de reis, ga dan naar de reisblog

Dag 9

In het water...zo zou je vandaag kunnen omschrijven. Ondanks dat de voorspellingen voor vandaag best redelijk waren, de ochtend heel goed zou zijn en de dag dan ook heel zonnig begon, bleek dat het weer hier op de Lofoten enorm wisselvallig is. Zo begon de dag met stralend blauwe lucht. De groep splitste zich in een klein groepje dat met Alessia en Jörgen een heel pittige wandeling ging maken op de Reinebringen en een groepje dat het meest westelijke dorpje van de Lofoten ging bezoeken, een dorpje met een wel heel korte naam Å.

Waar de wandeling op de Reinebringen een van de mooiste uitzichten op Reine en de westelijke Lofoten zou moeten bieden, hebben we de wandeling helaas ca. 100m onder de top moeten afbreken vanwege enorme regenbuien. Het pad naar boven was erg steil en slippery wat de beklimiming lastig maakte. Na de regenbui zijn we dan ook als ware Tarzans in de jungle naar beneden gelopen en gegleden vasthoudend aan lange takken...helden waren het! Een actieve en avontuurlijke ervaring, maar helaas net  niet de top gehaald...

De groep die naar Å ging heeft een mooie wandeling gemaakt (die ook in het water viel) en het Norwegian Fishing Village Museum bezocht. Hier kregen we een goede indruk van hoe het er aan toeging in het verleden, wat ook voor grote hilariteit zorgde, met name in het postkantoor waar de pruiken van de paspoppen op onze eigen hoofden werden gepast!

Bij terugkomst hebben we een aantal tenten moeten verplaatsen, omdat ze aan het veranderen waren in zinkende boten in kleine meertjes...

Na een rijstmaaltijd regende het nog steeds en hebben we 's avonds een pubquiz gehouden in ons hutje (staf van de 2e reis naar de Azoren: dank voor de vragen!), aangevuld met wat extra door Google vertaalde muziekale fragmenten.

Rond 23:00 was het bedtijd en was het afwachten wat het weer zou doen die nacht en de volgende ochtend...

Lapland1