Vacature Staflid Jongerenreizen

YMCA Jongerenreizen gaat in 2018 weer op reis! Ook dit jaar gaan vele enthousiaste jongeren in de leeftijd van 15-25 met ons mee op reis. Wij zijn op zoek naar nieuwe goede en enthousiaste reisbegeleiders.

Staflid worden....dat klinkt tof en dat lijkt me wel wat voor mij, maar is dat moeilijk?? Ja en nee: er komt natuurlijk heel wat bij kijken om een reis te begeleiden, maar hiervoor word je door ons heel goed getraind! Voor en tijdens de reis ben je als stafteam (bestaande uit 2 of 3 stafleden) verantwoordelijk voor alle praktische zaken zoals het regelen van openbaar vervoer, campings, activiteiten en zorg je voor het eten. Daarnaast zorg je voor gezelligheid tijdens de reis en biedt je een luisterend oor aan de deelnemers.

  • Er zijn een aantal dingen die wij van jouw vragen:
  • Ervaring of affiniteit met jongeren, bij voorkeur in het organiseren van activiteiten
  • Reiservaring bij voorkeur met kamperen/ backpacken
  • Enthousiasme, verantwoordelijkheidsgevoel en flexibiliteit
  • Goed kunnen samenwerken

Tijd, behalve dat je 2 weken in de zomer van 2018 op reis gaat, zijn er 3 verplichte trainingsweekenden (maart, juni en september) en bereid je thuis op een zelf gewenst tijdstip samen met je stafteam, de reis voor. Na de reis leveren je als stafteam nog een aantal overdracht documenten op voor de reizen van het jaar daarop.

Heb jij zin om in de zomer van 2018 een YMCA Jongerenreis te begeleiden, stuur dan voor 9 januari een mailtje waarin je je voorstelt en vertelt over je reiservaring en motivatie om een reis te begeleiden met YMCA Jongerenreizen. Ons mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hiervoor kun je ook terecht voor vragen of meer informatie. Als staflid hoef je niets voor de reis te betalen.

Je hoort van ons of je uitgenodigd wordt voor een op de intake avond in de buurt van Utrecht op vrijdag 2 februari.

Voor meer informatie en reisverhalen van 2017 kun je kijken op deze website: kijk bijvoorbeeld eens bij de blogs.


Vacature werkgroep Jongerenreizen

Wij zijn hard op zoek naar nieuwe leden voor de werkgroep jongerenreizen. Wat doen wij en hoe hebben wij onze taken verdeeld;

Wat doet de werkgroep Jongerenreizen?

De werkgroep organiseert de internationale jongerenreizen voor YMCA Nederland. Dit omvat het bedenken en uitwerken van de reizen maar ook het werven van deelnemers en stafleden, organiseren van trainingen en bijvoorbeeld het bestellen van t-shirts. Kortom een breed takenpakket waarbij de taken zo worden verdeeld onder de werkgroepleden dat eenieder er plezier in heeft.

Hoe werkt de werkgroep Jongerenreizen?

De leden van de werkgroep vervullen een van de algemene taken en/of zijn lid van een of meerdere subcommissies.
De algemene taken zijn voorzitter, penningmeester, secretaris en notulist. Daarnaast hebben wij 5 subcommissies elk (bestaande uit 2-3 personen); bestemmingensub, stafsub, trainsub, PR-sub en de materiaalsub. In de subcommissies kunnen naast werkgroepleden ook anderen (bijvoorbeeld stafleden/deelnemers/andere geïnteresseerden) meehelpen.

Hoeveel tijd kost het om lid te zijn van de werkgroep Jongerenreizen?

Wij hebben ongeveer 8 keer per jaar een Skypevergadering. Deze vergaderingen zijn in principe ’s avonds en duren ca. 2 uur. Daarnaast komen wij 2 keer per jaar (rond eind augustus en in februari) bij elkaar voor een vergader- en werkweekend, waarbij we gezelligheid combineren met een productieve werkdag. Ook zijn we aanwezig op (en verantwoordelijk voor) de twee trainingsweekenden voor de nieuwe stafleden (meestal in maart en begin juni).

Naast de vergaderingen werkt iedereen aan zijn eigen taken. De tijd die dit kost en wanneer het moet gebeuren, hangt af van de taak. De bestemmingensub is bijvoorbeeld in de herfst redelijk druk met het voorbereiden van de reizen, maar heeft vervolgens na december/januari vrijwel niets meer te doen.

Waarom bij de werkgroep Jongerenreizen komen?

Wij zijn een leuke gezellige werkgroep, die goed draait en veel (gedocumenteerde) ervaring heeft. Hierdoor zijn wij relatief weinig tijd kwijt met het bedenken van hoe en wanneer zaken opgepakt moeten worden en hebben wij veel tijd over om ons te richten op de reizen zelf!

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om ons als werkgroeplid te komen versterken of om mee te helpen in een van de subcommissies? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op 2 en 3 september hebben wij ons eerstvolgende vergaderweekend en je bent meer dan welkom om aan te sluiten! Een keer een weekend of vergadering meekijken of een tijdje proefdraaien is natuurlijk altijd mogelijk.

© YMCA Jongerenreizen