YMCA Jongerenreizen

Ben je benieuwd of onze reizen iets voor jou zijn? Op deze pagina geven we je een beeld van hoe onze reizen eruit zien. 

Of kijk op youtube voor een indruk van onze reizen:

Indruk van verschillende reizen

Indruk van de Lapland reis


Groepen: Bij de YMCA Jongerenreizen reizen we met kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers. De reizen zijn echte groepsreizen: tijdens de reis doe je vrijwel alles met de groep (af en toe komt het voor dat je opsplitst in subgroepjes). Daarom is de groepsvorming bij ons erg belangrijk. Onze reisbegeleiders zijn zo getraind dat ze het groepsproces in goede banen kunnen leiden. Voor dat proces is tijdens de reizen, bijvoorbeeld door bepaalde spellen te spelen, veel aandacht.
Reizen: We reizen met het openbaar vervoer door Europa. Dat leidt soms tot iets langere reistijden, maar zorgt er wel voor dat je het land van bestemming van binnenuit leert kennen. De reisbegeleiders zullen de af te leggen routes goed plannen, maar net als in Nederland kunnen zich onverwachte situaties (zoals vertragingen) voordoen. Dit maakt het reizen wel extra avontuurlijk!

Reisbegeleiders: Per reis gaan er twee of drie getrainde reisbegeleiders mee. Zij zijn het aanspreekpunt voor en tijdens de reis en zullen in overleg met de deelnemers de uiteindelijke route van de reis bepalen. Meer informatie over de reisbegeleiders vind je hier. Op deze pagina zullen de reisbegeleiders voor komend seizoen zich voorstellen zodra de indeling bekend is. 


Slapen:
We slapen tijdens onze reizen in in drie- of vierpersoonstenten, of in hostels. Ook een overnachting bij een lokale YMCA in het land van bestemming komt zo nu en dan voor.

Eten: Koken op reis doen de deelnemers en stafleden in principe zelf. YMCA Jongerenreizen is hiervoor in bezit van speciale benzinebranders, die je makkelijk in je backpack kunt meenemen. 

 


Bagage: Om met ons mee op reis te gaan heb je een backpack nodig. Op die manier kun je gemakkelijk zelf je spullen sjouwen. Naast de eigen bagage, krijgt iedereen een deel van de algemene spullen in/aan zijn tas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tenten, pannen en branders.

Geld: De prijzen van onze reizen zijn inclusief alle overnachtingen, maaltijden en vervoer – zowel binnen het land waar we heen gaan als de reis van onze verzamelplaats in Nederland naar het land van bestemming. Ook enkele excursies zijn bij de prijs inbegrepen. Je zal alleen wat zakgeld mee kunnen nemen voor souvenirs of optionele excursies, die altijd in overleg met de hele groep zullen plaatsvinden.