Sicilië zonder grenzen

Intro

Sicilië, ‘het eiland met de drie punten’, is het grootste Italiaanse eiland. Het eiland is vooral bekend van de vulkaan Etna, die gaan we natuurlijk beklimmen! Maar er is meer actiefs te doen. Sicilië is heel geschikt voor allerlei outdooractiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan watersportactiviteiten aan de kust en canyoing in het binnenland.

Sicilie is sinds kort ook bekend van de vluchtelingen die hier elke dag aankomen vanuit Afrika. Wij zullen het drie daagse “without Borders” Festival in Catania bezoeken. Tijdens dit festival maken wij kennis met de vluchtelingjongeren die zijn aangekomen op Silicilie en doen wij in gemende teams mee met diverse sport, spel en fun activiteiten.

Sicilie

Hoogtepunten:

  • Beklimmen van de vulkaan de Etna
  • Outdooractiviteiten in Trapani
  • Bijzondere ontmoetingen met vluchteling jongeren

Uitgebreide reisbeschrijving

We beginnen de reis in de hoofdstad van Sicilië: Palermo. Deze stad in het noordwesten van het eiland ligt prachtig ana de kust. Het is een echte studentenstad vol prachtige gebouwen. Je hebt de kathedraal van Palermo, diverse theaters zoals Teatro Massimo en Teatro Politeamo en ook de prachtige Pretoria fontijn is een bezoekje waard.

Als we genoeg cultuur hebben gesnoven, gaan we door richting Trapani. Deze stad ligt ten westen van Palermo en staat bekend om de outdoor-mogelijkheden. We slapen in het YMCA San Vito Climbing House. Vanuit dit hostel gaan we op pad. Het ruwe landschap is prachtig te gebruiken om te klimmen. Daarnaast is het mooi om naar een uitzichtpunt te lopen om daar uit te kijken over de Middellandse Zee.

Voor de echte gave wandeling ga je naar de vulkaan Etna, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het hoogst haalbare punt ligt op 3000 meter (de top ligt op 3330 meter hoogte). Welke hoogte zullen wij halen?

De reis sluiten we af in de stad Catanio. Deze stad ligt niet ver ten zuiden van de Etna. Terwijl je de Etna ziet liggen, kun je terugdenken aan de prachtige wandelingen daar. De stad heeft, net als Palermo, prachtige gebouwen en ligt prachtig aan de Middellandse Zee. Dat vraagt dus om een duik in de zee!.

In Catania nemen wij deel aan een driedaagse festival “Zonder Grenzen”. Zonder fysieke grenzen zul je zien dat deze gevluchte jongeren eigenlijk net als wij zijn, vol dromen over een mooie toekomst en vriendschappen zullen ontstaan. Wij leren meer over elkaar en doen wij samen sportieve maar zeker ook leuke en gezellige activiteiten.

Ter info: Tijdens deze reis slapen we niet in tenten, maar in hostels, huisjes of we logeren bij een lokale YMCA.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, gezamenlijke spullen en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

niet meer te boeken2

Periode:
29 juli t/m 12 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 1095,00

Type Reis:

Steden / Cultuur
Ontspanning
Natuur / Actief
Avontuur

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker