Vulkanische Rondreis IJsland

Intro

Houd jij van mooi uitzicht en prachtige bestemmingen? Dan is IJsland echt iets voor jou. Je gaat prachtige bezienswaardigheden tegemoet. Je ziet landschappen waar je U tegen zegt en haalt het beste uit jezelf. Wij gaan langs de zuidkust, door het binnenland en langs de noordkust en ziet daar alle hoogtepunten van IJsland. Daar hoort natuurlijk bij dat je gaat kamperen op de meest toffe plekken. Kortom: Houd jij van ontdekken, natuur, kamperen en een reis waar je drie jaar later nog van geniet? Dan is IJsland iets voor jou!

Ijslan

Hoogtepunten:

  • Het ijsschotsen meer bij Jokulsarlon & kleurige bergen bij Landmannalaugar
  • Walvis spotten
  • Badderen in natuurlijk warm water

Uitgebreide reisbeschrijving

IJsland staat bekend om zijn prachtige ruige natuur en weelderige landschappen. Er is daar ook genoeg ruimte voor mooie wandelingen en leuke spellen. Wij gaan het hele land door op zoek naar de mooiste plekje om te genieten en om onze tentjes op te slaan. We maken zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer, waarbij wij een aantal bijzondere plaatsen komen met een speciale outdoorbus, zoals Landmannalaugar. Maar geloof ons, dit is zeker de moeite waard!

Als je in IJsland bent ga je natuurlijk kijken bij de waterval in Skogar. Onderaan de waterval zetten wij ons tentje op. Verder met de bus langs de zuidkust waarwij een aantal mooie wandelingen gaat maken. We gaan naar het  ijsmeer van Jokulsarlon en natuurlijk gaan we ook een gletsjer bewandelen. Wat een mooie ervaring is dat!

Dan is het tijd voor het binnenland, dit is eerste een lange tocht in de bus maar je hebt de gehele rit zicht op een prachtig landschap. Het binnenland zit vol verrassingen: bergen, steen, lavavelden, mos, rotsen en sneeuw. Dit wil je dus zeker niet missen!

In Myvatn gaan we naar de vulkaan waar je op kunt staan en misschien kunnen we er zelfs wel in. Na Myvatn komt Akureyri. Hier gaan we walvissen spotten vanaf de boot. 

Onze laatste stop is Reykjavik waar we weer even moeten wennen aan de drukte van de stad. We gaan de stad verkennen waarbij we diverse bekende gebouwen en parkjes tegenkomen. In deze stad is de lokale YMCA gevestigd waar we ook een bezoek brengen, daarnaast is dit ook de plek om souvenirtjes te kopen voor thuis. IJsland zit vol verrassingen. Ga jij mee op ontdekkingstocht op dit bijzondere vulkanische eiland?

Ter info: dit is een kampeerreis en slapen we (voornamelijk) in tenten.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings, volledig dagprogramma, alle maaltijden, gezamenlijke spullen en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.


Video's

Voor een indruk van onze reizen naar IJsland, kijk dan naar het onderstaande filmpjes.

Let op: onderstaande reis had een ander reisschema en de reis van dit jaar is met het openbaar vervoer ipv minibusjes

Gegarandeerd vertrek
Alleen te boeken op aanvraag

Periode:
19 juli t/m 2 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 1595,00

Type Reis:

Steden / Cultuur
Ontspanning
Natuur / Actief
Avontuur

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker