Fantastische Faeröer-eilanden

Intro

In de Noord-Atlantische Oceaan ligt deze mysterieuze 18-delige legpuzzel van eilanden met hoge kliffen. De Faeröer-eilanden, die bij het koninkrijk Denemarken horen, zijn voor velen onbekend en daarom een bijzondere reisbestemming. Tijdens deze reis bezoeken we enkele eilanden waarbij we een meerdaagse trektocht gaan maken. Een van de hoogtepunten van deze reis is het beklimmen van de Slættaratindur berg (880 meter) vanwaar we alle eilanden goed kunnen bekijken. Een ding is zeker, deze reis zal je nooit meer vergeten!

Faeröer

 Hoogtepunten:

  • Slættaratindur berg (880m) met uitzicht over alle eilanden
  • Papagaaiduikers spotten
  • Indrukwekkende wandeltochten

Uitgebreide reisbeschrijving

We vliegen naar Tórshavn, de idyllische hoofdstad van de Faeröer-eilanden gelegen aan de oostkust van het eiland Streymoy. De stad wordt omringd door bergen.In het noordwesten ligt de berg Húsareyn (347 meter) en in het zuidwesten de Kirkjubøreyn berg (350 meter). Dit is de plaats vanwaar we onze reis langs verschillende bezienswaardigheden zal beginnen. Tijdens de reis maken we gebruik van het openbaar vervoer maar zullen we ook trektochten maken. Op deze manier kunnen we de ruige eilanden van de Faeröer goed gaan ontdekken en veel tijd zullen doorbrengen in de imposante natuur.

Vanuit Tórshavn gaan we naar het zuiden van het eiland waar we een stad gaan bezoeken die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Faeröer. Je ziet hier nog de ruïnes van de Magnuskathedraal en het oudste bewoonde houten huis ter wereld, dat dateert uit de elfde eeuw.

Onze volgende stop brengt ons naar Sørvágsvatn, het grootste meer van de Faeröer. Dit enorme meer ligt op het eiland Vágar en is bijzonder door de ligging. Hoewel het maar tientallen meters van de Atlantische Oceaan ligt, bevindt het meer zich op zo’n 40 meter hoogte. De uitstroom vanuit het meer is dan ook de enorme waterval Bøsdalafossur, een must-see tijdens deze reis.

Hierna beklimmen wij de Slættaratindur berg. Dit is de hoogste berg van de Faeröer eilanden en zorgt voor een schitterend uitzicht over de omgeving. Tijdens deze reis ontmoeten we ook mensen van de lokale YMCA, dit geeft je de mogelijkheid om dit land nog beter te leren kennen! Ben jij er klaar voor om het onbekende samen met ons tegaan ontdekken?

Ter info: dit is een kampeerreis en slapen we (voornamelijk) in tenten.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings, kampeerspullen, volledig dagprogramma, alle maaltijden, kampeeruitrusting en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.
 

Gegarandeerd vertrek
Alleen te boeken op aanvraag

Periode:
7 t/m 21 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 1245,00

Type Reis

Steden / Cultuur
Ontspanning
Natuur / Actief
Avontuur

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker