Lake District

Intro

Deze reis is helaas niet meer te boeken.

Lake District is een van de vijftien nationale parken in Engeland. Deze reis neemt je mee naar de mooiste plekken van dit afwisselende natuurgebied. Zo vind je hier onder andere indrukkende bergen, zoals de hoogste berg van Engeland, Scafell Pike, en veel mooie meren en bossen. We trekken door de bergen en valleien, dichte bossen en uitgestrekte velden, en van meer naar meer. Je gaat hikend, fietsend en peddelend op ontdekkingstocht door dit mooie gebied. Naast al het natuurschoon, pakken we ook een stukje Engelse cultuur mee in Liverpool of Manchester.

Hoogtepunten:

  • Meerdaagse wandeltocht
  • Outdooractiviteiten
  • Scafell Pike beklimmen

Uitgebreide reisbeschrijving

Heb jij zin in avontuur, outdooractiviteiten en mooie wandelingen? Dan is deze reis echt iets voor jou! Vanuit Nederland vliegen we naar Liverpool of Manchester en reizen met het openbaar vervoer door naar Lake District. In dit afwisselende nationale park maken we mooie wandelingen door de bergachtige omgeving.

Ook maken we een tocht over het water, op een van de zestien meren waar dit gebied haar naam aan dankt. Windermere Lake is het grootste natuurlijke meer in Engeland en een goede uitvalsbasis voor allerlei outdooractiviteiten, zoals kanoën en mountainbiken.

Naast afwisselende natuur, kun je in Lake District ook pittoreske huisjes en lieflijke dorpjes vinden. Hier kunnen we een kopje thee drinken in een typisch Engelse tearoom of een bezoekje brengen aan een echte pub.

Met de bagage op onze rug, maken we een meerdaagse wandeltocht door Lake District, waarbij we ook een aantal toppen zullen beklimmen. Vanaf de hoogste berg van Engeland, de Scafell Pike (977m), is het uitzicht fantastisch. Dit uitzicht, waarbij je op een heldere dag Schotland, Wales, Ierland en Isle of Man kan zien liggen, heeft vele Engelse schrijvers en dichters geïnspireerd.

We sluiten de reis af in Manchester of Liverpool (afhankelijk van de vlucht). Deze Engelse steden staan in Nederland vooral bekend om hun goede voetbalclubs, maar zijn ook erg leuk om een dagje door heen te slenteren.

Durf jij het aan om de wonderen van de Lake District samen met ons te gaan beleven?


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings/in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, kampeeruitrusting en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

Niet meer te boeken 

Periode:
3 t/m 17 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 995

Type Reis:

 Natuur
 Wandelen
 Outdoor activiteiten
 Steden / cultuur
 Avontuur
 Intensiteit

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker

© YMCA Jongerenreizen