Wit-Rusland

Intro

Deze reis is helaas niet meer te boeken.

Deze reis neemt je mee naar het onbekende Wit-Rusland. We maken een avontuurlijke rondreis door deze voormalige Sovjetrepubliek op zoek naar de natuur en cultuur van dit prachtige land. We maken een tocht over het water door het Pripyatsky nationaal park, gaan wandelen in het oerbos Belavezjskaja (UNESCO-werelderfgoedlijst) en we brengen een bezoek aan het Mirkasteel In de steden Minsk en Brest maken we kennis met de geschiedenis, cultuur en gastvrijheid van dit land. Zin een afwisselende rondreis? Join us to Belarus!

Hoogtepunten:

  • Varen in Pripyatsky national park
  • Wandelen door het Oerbos Belavezjskaja
  • Bezoek aan de hoofdstad Minsk en historische stad Brest

 

Uitgebreide reisbeschrijving

Wit-Rusland, internationaal bekend als Belarus, is een voormalig Sovjetrepubliek in oosten van Europa. Tijdens deze rondreis gaan we op zoek naar de onbekende schoonheden van dit land. We ontdekken de mooiste natuurgebieden van Wit-Rusland, bewonderen kastelen en varen door het Pripyatsky nationaal park. Een groot deel van het land bestaat nog uit oerbos. Hier leeft het grootste Europese zoogdier, de wisent.

Ook bezoeken we Brest en Minsk. Brest was een belangrijk wegenkruispunt in de voormalige Sovjet-Unie. Het heldenfort in Brest had een belangrijk rol in de Tweede Wereldoorlog. Hier hield het Sovjetleger lang stand tegen de Duitsers aan het begin van Operatie Barbarossa.

Ook in Minsk zie je overal sporen van de Tweede Wereldoorlog en de Sovjettijd daarna. Verder is het ook gewoon een leuke stad om door heen te slenteren. In de buurt van Minsk liggen verschillende beroemende kasteelcomplexen, zoals het kasteel van Mir en het Kasteel van Nesvish. Deze kastelen staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst en nemen je mee terug naar de tijd van de familie Radziwiłł, een belangrijke Poolse adellijke familie die vele belangrijke politici, veldheren en kunstenaars voortbracht.

Kortom, in deze reis combineren we cultuur met natuur en duiken we in de geschiedenis van Oost-Europa.

Belarus, bemin het onbekende!

 

Ter info: Tijdens deze reis slapen we niet in tenten, maar in hostels, huisjes of we logeren bij een lokale YMCA.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings/in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, kampeeruitrusting en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.
  • Zodra deze reis definitief doorgaat, dien je zelf een visum aan te vragen. De reisbegeleiders zullen je hiervoor instructies geven. 

Niet meer te boeken


Periode:
26 juli t/m 10 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 1195

Type Reis

 Natuur
 Wandelen
 Outdoor activiteiten
 Steden / cultuur
 Avontuur
 Intensiteit

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker

© YMCA Jongerenreizen