Slowakije

Intro

Slowakije is een outdoorland bij uitstek door zijn spannende kloven, watervallen, hooggebergten en prachtige landschappen. Het is ruig, ongerept en nog niet heel toeristisch. We vliegen op Košice, een stad in oostelijk Slowakije. Van daaruit reizen met het openbaar vervoer naar onze volgende bestemming. In Slowakije bezoeken we de kloven in het Slowaaks Paradijs en maken we een meerdaagse huttentocht in de Hoge Tatra’s. Daarna gaan we naar Polen waar we een spannende raftingtocht maken en doorreizen naar het prachtige Krakau. Naast een bezoek aan deze stad, bezoeken we ook het nabijgelegen indrukwekkende concentratiekamp Auschwitz. 

Hoogtepunten:

  • Meerdaagse huttentocht in de Hoge Tatra’s
  • Outdooractiviteiten zoals raften en mountainbiken
  • Bezoek aan de Poolse stad Krakau

Uitgebreide reisbeschrijving

Als je op zoek bent naar een actieve vakantie, met een paar relaxtere dagen aan het einde, dan is dit jouw reis! Na aankomst in het Slowaakse Košice reizen we snel door naar het ruige en ongerepte noorden van Slowakije. Een land vol bergen, kloven, watervallen en uitgestrekte bossen. Het Slowaaks Paradijs nabij Podlesok draagt zijn naam met eer. We nemen hier de tijd om het ruige landschap te ontdekken middels een stevige dagtocht en een ‘via ferrata’, waar we klauterend over rotsen en klimmend op ladders boven snelstromende watervallen een kloof bedwingen. De echte actievelingen kunnen hier ook een pittige MTB-tocht maken. Hierna gaan we met het openbaar vervoer naar Stara Lesna, een dorpje aan de voet van de Hoge Tatra’s. Hier doen we de laatste inkopen voordat we beginnen aan een spectaculaire meerdaagse huttentocht door dit ruige gebergte. Wellicht worden we wel gewekt door gemzen die bij zonsopkomst nabij de berghut grazen. Avontuur en gave foto’s gegarandeerd! De volgende bestemming ligt in Polen. Vlak over de grens ligt het kleine dorpje Nowy Targ, naast een rivier waarop we kunnen raften. Onze laatste bestemming is de prachtige stad Krakau, een oude stad die we op ons gemak verkennen en waar we bij kunnen komen van een actieve en avontuurlijke reis. Ook een bezoek aan het vlakbij gelegen indrukwekkende concentratiekamp Auschwitz behoort tot de mogelijkheden.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings/in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, kampeeruitrusting en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

  

 

 

Periode:
17 t/m 31 juli

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 995

Type Reis:

 Natuur
 Wandelen
 Outdoor activiteiten
 Steden / cultuur
 Avontuur
 Intensiteit

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker

© YMCA Jongerenreizen