Georgië

Intro

Deze reis is helaas niet meer te boeken.

Georgië, een bijzonder afwisselend land aan de rand van Europa. In dit land vind je naast de mooiste bergtoppen van de Kaukasus ook stranden aan de Zwarte Zee en eeuwenoude geschiedenis. Tijdens deze afwisselende avontuurlijke rondreis ontdekken we de vele gezichten van het land. We verkennen de ongerepte natuur van de verschillende nationale parken en maken kennis met de Georgische cultuur. Aan de Zwarte Zeekust is er tijd om te relaxen op het strand. Wil je zowel inspannen als ontspannen in dit mooie stukje Kaukasus, dan is deze reis jou op het lijf geschreven.

Hoogtepunten:
  • Bergtoppen van de Kaukasus
  • Zwemmen aan de Zwarte Zeekust
  • Bezoek aan de hoofdstad Tblisi

 

Uitgebreide reisbeschrijving

Op de grens van Europa en Azië ligt het bijzondere land Georgië. Een land met schitterende natuur en hoge bergen alsmede oude culturen en zeer gastvrije mensen. Bijzonder is ook dat er in dit land maar liefst vier verschillende klimaatzones zijn met hun eigen temperatuur en natuur.

We beginnen onze reis in Tblisi. Dit is de hoofdstad van Georgië en kan het best omschreven worden als een stad met een bijzondere mix van bouwstijlen met Turkse, Russische en zeer moderne invloeden! Omdat overal taxi’s rijden en de winkels dag en nacht open zijn, is er continu een gezellige bedrijvigheid in de stad.

We reizen door het land en kunnen verschillende nationale parken bezoeken, zoals Svaneti National Park of Borjomi-Kharagauli National Park. Ook kunnen we een kijkje nemen in Gori, de geboorteplaats van Stalin of een bezoekje brengen aan een van de vele grotten. Aan de kust bij de Zwarte Zee kunnen we het een paar dagen lekker rustig aan doen en genieten van de omgeving en heerlijk warm weer. Bij de YMCA van Georgië zullen we nog verder kennismaken met de cultuur en de mensen van dit relatief onbekende land.

Kortom, deze reis is een mooie mix van actief, natuur, cultuur en relaxen op het strand.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings/in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, kampeeruitrusting en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

Niet meer te boeken

Periode:
3 t/m 17 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom
€ 995

Type Reis

 Natuur
 Wandelen
 Outdoor activiteiten
 Steden / cultuur
 Avontuur  
 Intensiteit

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker

© YMCA Jongerenreizen