Lapland en Lofoten

Intro


Altijd al eens rond willen lopen in het noorden van Scandinavië? We vliegen naar Stockholm en reizen vanaf daar met de nachttrein naar Abisko, 250 kilometer boven de poolcirkel. We bewandelen een gedeelte van de Kungsleden en ontdekken de ongerepte en ruige natuur van Zweeds Lapland; een van de laatste wildernissen van Europa. We maken trektochten door de arctische bossen onder het betoverende licht van de midzomernachtzon. Vervolgens reizen we door naar de Lofoten. Voor de kust van Noorwegen ligt deze mooiste eilandengroep ter wereld met spitse bergpunten, mooie vissersdorpjes en schitterende zandstranden.

Hoogtepunten:

  • Wandelen over de Kungsleden
  • Kanotocht door de Lofoten
  • Midzomernachtzon; het oneindige daglicht 

Uitgebreide reisbeschrijving

In Noord-Scandinavië kom je waarschijnlijk meer rendieren dan mensen tegen. De weidse vlakten van Lapland en de fjorden in Noorwegen vormen het landschap van deze reis. We vliegen naar Stockholm en reizen vanaf daar met de nachttrein naar Abisko in Zweeds Lapland. Daar zien we het Trollsjön, het helderste meer van Zweden in het Kärkevaggedal. We maken een kampeertrektocht door de arctische bossen in het Abisko National Park. We wandelen langs fjorden, ravijnen, watervallen en genieten van de midzomernachtzon. In de winter zie je hier het schitterende noorderlicht, maar in de zomer gaat de zon nooit onder. Ook lopen we een klein gedeelte van de beroemde Kungsleden, de 430 kilometer lange Koningsroute van Zweeds Lapland, die in Abisko begint.

Vanaf Abisko reizen we verder met de Arctic Circle Train naar Narvik in Noorwegen. Van daaruit reizen we naar de Lofoten, een eilandengroep voor de kust van Noorwegen. Deze eilanden worden keer op keer tot de mooiste eilanden ter wereld verkozen, vanwege de spitse bergpunten, witte stranden en mooie vissersdorpjes. Hier gaan we een prachtige kanotocht maken. We kanoën en hoppen van eiland naar eiland. Ondanks dat de eilandengroep boven de poolcirkel ligt, is er door de warme golfstroom een milder klimaat dan je zou verwachten. We reizen met de ferry naar Bodo en van daaruit met het vliegtuig terug naar huis. Je kunt terugkijken op een avontuurlijke reis in een prachtig stukje Europa!


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings/in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, kampeeruitrusting en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

 

 

 

 

Periode:
3 t/m 17 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 1195

Type Reis:

 Natuur
 Wandelen
 Outdoor activiteiten
 Steden / cultuur
 Avontuur
 Intensiteit

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker

© YMCA Jongerenreizen