Azoren

Intro

De Azoren: het Hawaï van Europa. Deze paradijselijke Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan staat bij veel mensen op hun bucketlist. De Azoren bestaan uit negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. Ga deze zomer met ons mee naar het eiland São Miguel van waaruit we een aantal andere eilanden bezoeken per boot. We gaan dolfijnen en walvissen spotten, de hoogste berg van Portugal beklimmen, relaxen in warmwaterbronnen, kanoën of surfen, maar vooral genieten van het prachtige groene vulkanische landschap van deze archipel.

Hoogtepunten:

  • Beklimming van de vulkaan Ponta do Pico 
  • Relaxen in warmwaterbronnen
  • Vulkanisch landschap en de beroemde fajãs ontdekken

Uitgebreide reisbeschrijving

Als je droomt van palmbomen, vulkanen, mooie stranden en kratermeren, dan zijn de Azoren jouw ultieme vakantiebestemming. De Azoren worden niet voor niets het Hawaï van Europa genoemd. Gelukkig zijn de Azoren nog redelijk onontdekt. We vliegen naar de hoofdstad Ponta Delgada op het eiland São Miguel, wat bekend staat als het Groene Eiland. We zullen wandelen langs prachtige kratermeren, stranden met zwart vulkanisch zand en natuurlijk nemen we ook een duik in de zee. Door de warme golfstroom heeft de zee een fijne temperatuur. Dat betekent niet alleen dat we lekker kunnen zwemmen, maar dat er ook een grote kans is om walvissen en dolfijnen te spotten. Surfen en kanoën behoren ook tot de mogelijkheden. Op dit eiland worden zelfs thee, ananassen, bananen en passievruchten verbouwd.

Vanuit São Miguel gaan we met de ferry andere eilanden bezoeken, zoals Santa Maria, Sào Jorge en Pico. Op dit laatste eiland beklimmen we de hoogste berg van Portugal, de vulkaan Ponta do Pico (2351m). Op Santa Maria vinden we witte zandstranden. Sào Jorge is het groenste eiland van de Azoren en staat bekend om zijn steile rotswanden, hoge kliffen en de fajãs: landtongen van lava. Alle eilanden van de Azoren bieden genoeg mogelijkheden om een actieve vakantie te vieren, afgewisseld met momenten om te genieten van het subtropische klimaat. Dat doen we dan ook op deze reis, maar we trekken er vooral op uit om te genieten van het prachtige groene vulkanische landschap.

Ter info: Tijdens deze reis slapen we niet in tenten, maar in hostels, huisjes of we logeren bij een lokale YMCA. 


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings/in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, kampeeruitrusting en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

 

 

 

 

Periode:
26 juli t/m 10 augustus
en
3 t/m 17 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 1195

Type Reis:

 Natuur
 Wandelen
 Outdoor activiteiten
 Steden / cultuur
 Avontuur
 Intensiteit

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker

© YMCA Jongerenreizen