Schotland

Intro

Deze reis is helaas niet meer te boeken.

Houd jij van natuur en vind je het leuk om deze al wandelend te verkennen? Ga dan mee naar Schotland!

Te voet ontdekken we de uitgestrekte bossen, ruige eilanden en gaan we op zoek naar het echte ‘Highlands and Islands-gevoel’. Onderweg kom je oude mysterieuze kastelen tegen, bezoeken we een whisky-destilleerderij en kom je oog in oog te staan met Schotse Hooglanders. Ook beklimmen we de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis. Op de top heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. Net zoals de Highlands, is ook de kust van Schotland erg ruig. Hoe kun je dit beter ervaren dan het water te bedwingen met een zeekajak?

Hoogtepunten:

  • Eilandhoppen in Schotland
  • De hoogste berg van Schotland; de Ben Nevis beklimmen
  • Bezoek aan de hoofdstad Glasgow

Uitgebreide reisbeschrijving

Eilandhoppen in Schotland, ooit eerder aan gedacht? Aan de westkant van Schotland liggen ruim 500 eilanden waarvan er 100 bewoond zijn. Al die eilanden bezoeken gaat natuurlijk niet lukken in twee weken, maar wij gaan zeker een poging doen om er zoveel mogelijk te zien!

De eilanden bieden eindeloze mogelijkheden tot mooie wandelingen, van de kliffen aan de zee tot de bergen wat meer in het midden van de eilanden. We gaan de eilanden niet alleen vanaf het land bekijken, maar ook vanaf het water (per boot of zeekajak). Het Schotse klimaat kan er voor zorgen dat we meerdere seizoenen op een dag beleven.

Naast de afwisselende eilanden trekken wij het binnenland in om de hoogste berg, de Ben Nevis, te beklimmen. Dit zal een pittige dagtocht worden, die zeker de moeite waard is.

Naast de ruige natuur kent Schotland veel cultuur met oude kastelen en bijbehorende roemruchte verhalen. En een bezoekje aan het levendige en bruisende Glasgow, met zijn gezellige pubs, staat zeker op het programma.

Heb je dus zin in een actieve reis in de prachtige ongerepte natuur? Gooi je rugzak om, trek je wandelschoenen aan en meld je snel aan om mee te gaan naar Schotland! 


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings/in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, kampeeruitrusting en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

 

Niet meer te boeken 

Periode:
17 t/m 31 juli

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 995

Type Reis:

 Natuur
 Wandelen
 Outdoor activiteiten
 Steden / cultuur  
 Avontuur
 Intensiteit

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker

© YMCA Jongerenreizen