Zuid-Italië

Intro

Tijdens onze reis gaan we de explosieve kant van ‘De Laars’ beter leren kennen. Bezoekjes aan de Vesuvius en de Etna, misschien wel de bekendste vulkanische hotspots in Italië, mogen natuurlijk niet ontbreken. Minder bekend, maar minstens net zo mooi, zijn de Eolische eilanden. Deze Italiaanse vulkanische archipel ligt er prachtig bij in de helderblauwe Tyrreense zee. De eilanden lenen zich perfect voor mooie kustwandelingen, struinen door schilderachtige vissersdorpjes en lekker badderen in de zee. 

Hoogtepunten:

  • De Bedolven stad Pompeï
  • Alle kleuren lavastenen zien bij de Vulkaan Etna
  • Naar het strand op de Eolische eilanden

 

Uitgebreide reisbeschrijving

Wij gaan op reis naar het land met de meeste vulkanen van Europa. Vanuit Napels gaan we in deze reis Vesuvius en Pompeï bezoeken. De Vesuvius bedolf het klassieke stadje Pompeï in de eerste eeuw na Christus onder een dikke laag as. Wat over is, is een van de best bewaard gebleven Romeinse nederzettingen.

Na enige dagen zetten we onze reis voort over zee. We nemen de boot naar het zuidwesten, waar we de Eolische eilanden vinden. Deze vulkanische archipel, bestaande uit Lipari, Salina, Vulcano, Stromboli, Filicudi, Alicudi en Panarea, staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze bieden een fantastische mix van cultuur en natuur. Je vindt er schilderachtige vissersdorpjes, prachtige wandelroutes en stranden in alle soorten en maten. En als je goed kijkt, kun je ook nog sporen van de Romeinen vinden!

De Eolische eilanden liggen niet ver van Sicilië. Op dit eiland in de Middellandse zee ligt de actiefste vulkaan van Europa, de Etna. Hier vind je lavastenen in alle kleuren en ruik je de zwavel tot in de wijde omtrek.

Zuid-Italië is met haar woeste vulkanische landschappen de ideale bestemming voor een mooie rondreis met veel natuur.


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings/in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, kampeeruitrusting en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

Periode:
3 t/m 17 augustus

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 995

Type Reis:

 Natuur
 Wandelen
 Outdoor activiteiten
 Steden / cultuur
 Avontuur
 Intensiteit

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker

 

 

© YMCA Jongerenreizen