Finland

Intro

Deze reis is helaas niet meer te boeken.

Van de Scandinavische landen is Finland het meest onontdekt. Wist je dat er in dit land ongeveer 188.000 meren zijn en dat er beren in het wild leven? Een heerlijk land dus om de natuur in te gaan en wild life te spotten. We bezoeken het Hossa National Park en kunnen aan de oostgrens mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld over de Eastern Border Trail. Onze reis eindigt in het moderne Helsinki, met zijn vestingwerken, oude haven en relaxte binnenstad.

Hoogtepunten:

  • Echte wilde Beren spotten
  • Wandelen langs de Russische grens op de Eastern Border Trail
  • Bezoek aan de hoofdstad Helsinki

Uitgebreide reisbeschrijving

Finland telt ongeveer 188.000 meren. Niet gek dus dat het ook wel ‘het land van de duizenden meren’ wordt genoemd. Maar liefst 30% van het land bestaat uit meren. Met de kano gaan we een aantal van deze meren bedwingen en in de bossen kunnen we mooi wandelen. De rust van het water en de heerlijke geur van de bossen om ons heen zullen ons de grote steden, auto’s en drukte van Nederland even doen vergeten.

Het is mogelijk om in deze ongerepte natuur een meerdaagse wandeling te maken over de Eastern Border Trail. Wildkamperen op een mooie open vlakte middenin het bos, met ’s avonds een gezellig kampvuur, maakt de echte avonturier in ons los.

Naast al het natuurschoon, gaan we in de bossen aan de Fins-Russische grens op zoek naar beren. Naast beren, kunnen we hier ook elanden, vossen en veel vogels spotten. 

De hoofdstad van Finland, Helsinki, is waar de reis zal beginnen en ook zal eindigen. In Helsinki bezoeken we de indrukwekkende vestingwerken Suomenlinna (UNESCO-werelderfgoedlijst). Dit fort ligt voor de haven van Helsinki op zes eilanden en vanuit hier werd tot diep in de vorige eeuw de stad beschermd.  


Praktische informatie

Inbegrepen: Vervoer vanaf de ontmoetingsplaats in Nederland naar de bestemming, vervoer in het land van bestemming, overtochten, verblijf op campings/in hostels, volledig dagprogramma, alle maaltijden, kampeeruitrusting en deskundige en ervaren reisbegeleiding.

Niet inbegrepen: kleine persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of een drankje op een terrasje.

Let op:

  • Voor deze reis dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • Houd er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomstdatum een dag kan verschuiven i.v.m. de beschikbaarheid van de vluchten.

Niet meer te boeken

Periode:
17 t/m 31 juli

Doelgroep:
18 t/m 25 jaar

Reissom:
€ 1295

Type Reis:

 Natuur
 Wandelen
 Outdoor activiteiten
 Steden / cultuur
 Avontuur
 Intensiteit

Kan je niet kiezen? Bekijk dan onze reisvergelijker

© YMCA Jongerenreizen