Als ik een reis geboekt heb, kan ik deze dan nog annuleren?

Niemand wil zijn vakantie natuurlijk graag annuleren. Maar soms kan het niet anders. Je kunt een vakantie uitsluitend schriftelijk (per post of e-mail) annuleren.  Het is goed om van tevoren te weten wat de gevolgen zijn van je annulering. Afhankelijk van het moment waarop je afzegt, moet je een gedeelte van de reissom betalen. Deze bedragen zijn als volgt:

  • tot 56 dagen voor de dag van vertrek: de aanbetaling.
  • vanaf de 56ste dag (inclusief) tot de 28ste dag vóór vertrek: 25% van de reissom
  • vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 14e dag van vertrek: 50 % van de reissom
  • vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek: 75% van de reissom
  • de dag van vertrek of later: de volledige reissom

De reissom is het bedrag wat betaald zou moeten worden, dus inclusief eventueel verrekende kortingen/toeslagen

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen variëren van zes tot vijftien deelnemers, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kan ik samen met een vriend/vriendin op reis?

Ja, dat kan. Jullie kunnen je gewoon afzonderlijk van elkaar voor dezelfde reis opgeven. Houd er wel rekening mee dat jullie met een groepsreis meegaan. Daarbinnen is er vrije tijd die jullie samen kunnen doorbrengen, maar in de meeste activiteiten zijn groepsactiviteiten.

Kan ik al voor de reis kennismaken met mijn reisgenoten?

Ja, dat kan! In juni (de exacte datum wordt nog bekend gemaakt) organiseren we een kennismakingsdag waarop alle deelnemers bij elkaar komen. Daarnaast kun je je op onze Facebookpagina aanmelden bij de pagina van jouw reis. Dan kun je meteen zien wie je reisgenoten zijn! 

Vanaf welke plaats vertrekt mijn reis?

Het verschilt per reis wat de plaats van vertrek is. Als je een reis geboekt hebt, zul je tijdig van je reisbegeleiders te horen krijgen waar jullie verzamelen. Let op: vervoer vanaf dit verzamelpunt is bij de prijs inbegrepen. Je reis naar het verzamelpunt toe is dus voor eigen rekening.

Wat is er bij de reiskosten inbegrepen?

Het bedrag dat bij de reizen vermeld staat is inclusief vervoer, overnachtingen, eten & drinken, activiteiten en materiaalgebruik. Het kan voorkomen dat er tijdens de reis een optionele activiteit wordt georganiseerd. Deze is dan voor eigen rekening.

Wat voor verzekeringen moet ik zelf afsluiten?

Het is raadzaam om een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kan via YMCA Jongerenreizen een reisverzekering worden afgesloten. De kosten hiervoor zijn €1,47 per dag voor Nederland, €1,67 per dag voor Europa en €2,77 per dag voor buiten Europa. Daarnaast betaal je €3,50 poliskosten. Ook een annuleringsverzekering kun je via ons regelen. De kosten van een annuleringsverzekering bedragen 5,5% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting + €3,75 poliskosten.

Ik gebruik medicijnen, moet ik dat melden?

Ja, bij aanmelding is het van belang om bijzonderheden door te geven. Hieronder valt medicijngebruik, maar ook bijvoorbeeld een dieet, gedragsproblematiek of andere medische problemen. Als er na je aanmelding veranderingen optreden, is het belangrijk om dat bij je reisbegeleiders te melden. Onvolledige opgave vooraf van belangrijke informatie over de deelnemer kan uitsluiting van de reis tot gevolg hebben.

Moet ik ook een medisch paspoort meenemen?

Ja, in de meeste gevallen wel. Soms moet je ook een aanvullende verklaring bij je hebben. Kijk hier welke regels er voor jouw medicijnen gelden.

Wat moet ik meenemen?

Wat je mee moet nemen verschilt per bestemming. Ruim voor het vertrek van je reis krijg je een paklijst van de stafleden. 

Hoe werkt de betaling?

Als je een reis geboekt hebt, ontvang je een factuur. Binnen vier weken nadat je die factuur hebt ontvangen, dien je een aanbetaling van 50% van de totale reissom te doen. Het resterende bedrag mag je betalen tot zes weken voor aanvang van je reis.

Als ik een reis geboekt heb, kan ik dan nog wisselen van bestemming?

Ja, dat kan, maar hiervoor wordt wel €12,50 administratiekosten in rekening gebracht. Afhankelijk van het prijsverschil tussen je oude en nieuwe reis krijg je geld terug of moet je wat bijbetalen.

Heb ik garantie dat mijn reis doorgaat?

Hoewel wij onze uiterste best doen om alle reizen door te laten gaan, kunnen wij dit helaas niet garanderen. Er kunnen altijd onverwachte omstandigheden voorkomen waaronder we een reis moeten annuleren, bijvoorbeeld bij te weinig deelnemers. In dat geval zullen we er alles aan doen om een passend alternatief te vinden.

Ik ben iets jonger/ouder dan de aangegeven leeftijd voor een reis, mag ik toch mee?

Mail voor je boekt even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om hierover te overleggen.

End faq

© YMCA Jongerenreizen